Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori / Ruladă cu ciocolată
Câştigătoarea nostră este Alina Trică. Ea va primi colecţia „Delicii în bucătărie”.
Ingrediente: Blat: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină, un praf de sare, esenţă de rom.
Crema ganache de ciocolată: 200 g ciocolată amăruie, 200 ml frişcă lichidă.
Preparare blat: se iau cele 4 ouă, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat spumă albuşurile cu praful de sare.
Separat batem gălbenuşurile cu cele 4 linguri de zahăr, adăugate pe rând, până se topeşte zahărul şi devine ca o spumă.
Se încorporează gălbenuşurile în albuşuri amestecându-se cu o spatulă de jos în sus; se adaugă făina cernută, în ploaie.
Adăugăm esenţa de rom şi omogenizăm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia.
Se lasă la cuptor circa 20 minute sau în funcţie de cuptor, până devine uşor rumenă la suprafaţă.
Când a devenit aurie pe margine scoateţi-o din cuptor.
Ganache de ciocolată: rupem ciocolata în bucăţi. Punem frişca într-un vas pe baie de aburi şi adăugăm ciocolata.
Amestecăm continuu până se topeşte ciocolata (atenţie nu trebuie să fiarbă).
Dăm deoparte şi lăsăm la răcit, apoi băgăm crema pentru 30 de minute la frigider. Mixăm apoi crema până îşi dublează volumul.
Desfacem rulada şi o umplem cu cremă de ciocolată, apoi strângem din nou rulada.
Se poate orna cu frişcă, ciocolată rasă sau după imaginaţia fiecăruia.
Concurs. Câştigă colecţia «Delicii în bucătărie»!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem!
Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o colecţie de cărţi de bucate!