Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Turnuleţe cu nuci şi dulceaţă de coacăze roşii
Ingrediente: 4 ouă, 125 g zahăr, 200 g nucă măcinată, 300 g făină, 1 zahăr vanilat, 1 praf de copt, 1 linguriţă cacao, esenţă de rom, dulceaţă de coacăze roşii
Preparare: Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugăm zahărul tos, cel vanilat şi mixăm până obţinem o compoziţie de bezea.
Gălbenuşurile se bat cu puţină apă minerală şi esenţă de rom, apoi le adăugăm în compoziţia de albuşuri.
Adaugăm nucă macinată, cacao, iar la sfârşit făina amestecată cu praful de copt, omogenizând bine compoziţia.
Punem compoziţia obţinută în forme de brioşe şi dăm la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 minute.
Când sunt gata se lasă să se răcească, se decorează cu dulceaţă de coacăze roşii şi se pot servi.Poftă bună!
Câştigă colecţia «Delicii în bucătărie»!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem!
Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o colecţie de cărţi de bucate!