Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Tort cu sirop de afine
Ingrediente: 218 g biscuiţi digestivi, 100 ml lapte condensat. Crema: 500 g brânză proaspătă de vaci, 300 ml frişcă lichidă, 1 banană, 200 g zahăr. Sirop de afine: 300 g afine, 200 g zahăr, 200 ml apă, 2 linguri lichior de migdale Disaronno, coajă de lămâie/portocală.
Preparare: Se sfărâmă biscuiţ-i între degete şi se amestecă cu laptele condensat. Într-o tavă rotundă de tort am pus pasta de biscuiţii, apoi am dat la rece. Crema: brânza de vaci se freacă cu zahărul. Apoi se taie felii banana şi se amestecă foarte bine în crema de brânză.
Frişca lichidă se bate bine de tot, apoi se amestecă cu brânza. Se pune crema de brânză peste blatul de biscuiţi si se dă la rece.Siropul: se pun afinele la fiert împreună cu apa şi zahărul.
Când dă în clocot se adaugă lichiorul şi coaja de portocală. Se lasă la foc până se transformă în sirop. Când s-a răcit complet, se pune siropul cu afinele peste crema de brânză şi se dă la rece.
Câştigă o super-tavă de copt!
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o tavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro