Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Vulcan de ciocolată
Ingrediente: 80 g unt, 10 g cacao amară, 150 g ciocolată amăruie, 20 g făină, puţină sare, 2 ouă întregi şi un gălbenuş, 90 g zahăr pudră, vanilie. Pentru uns: unt şi cacao amară. Mai trebuie: 4 forme de aluminiu, zahăr pudră şi fructe
Preparare: pe bain-marie topim ciocolata împreună cu untul. Le luăm de pe foc. Separat într-un castron batem ouăle împreună cu zahărul, vanilia şi un praf de sare. Când s-a format o cremă, turnăm ciocolata împreună cu untul topit. Omogenizăm bine cu mixerul. Adăugăm făina şi cacaua amară. Amestecăm până se omogenizează compoziţia. Cele 4 forme le ungem cu unt şi presărăm cu cacao amară.
Preîncălzim cuptorul la 180 C°. Turnăm compoziţia în cele 4 forme. Dăm prăjiturelele la cuptor. Le lăsăm fix 13 minute. Le răsturnăm pe o farfurie. Le presărăm cu zahăr pudră şi eventual garnisim şi cu ceva fructe, după preferinţă. Încercaţi reţeta aceasta fără frică şi o să fiţi mulţumiţi de rezultat.
Câştigă o super- tavă de copt!
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o tavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro