Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Ciocolată de casă
Câştigătoarea noastră este Alina Cercel. Ea va primi o supertigaie.
Ingrediente: 500 grame lapte praf; 200 g unt; 500 g zahăr; 100 g cacao; 200 ml apă; o cană miez de nucă (eu am folosit două şi ceva şi am combinat cu alune de pădure crude); esenţă de rom.
Preparare: Se pune pe foc într-o oală zahărul cu apa şi, după ce dă în clocot, mai lăsaţi să fiarbă cinci minute. Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi untul şi esenţa de rom şi frecaţi până devine o cremă omogenă.
Separat, într-un castron mai adânc se amestecă laptele praf cu cacao. Turnaţi amestecul lichid peste laptele praf şi amestecaţi continuu şi puneţi treptat şi nuca.
Trebuie să vă opriţi din pus acest lichid atunci când vedeţi că se poate deja omogeniza (chiar dacă mai greu, dar asta e ideea), fără să mai fie nevoie să devină o ciocolată lichidă.
Separat ar trebui unsă o tavă cu unt, peste care turnaţi compoziţia amestecată de mai sus, pe care o nivelaţi cu un cuţit/spatulă pe care o stropiţi din când în când sub jetul de apă.
Câştigă o supertigaie
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.