Conopidă cu cartofi şi smântână - Alexuţa
Ingrediente pentru 2 porţii: 2-3 cartofi potriviţi, 200 grame conopidă crudă, 150 grame smântână.
Mod de preparare: Cartofii se fierb la foc potrivit într-o cratiţă mică, în acelaşi timp se pune şi conopida la foc, tot potrivit, timp de 20-30 minute în vas separat.
După ce s-au fiert, se scurg bine şi se pun pe farfurii cu smântână pe deasupra.
Ca şi ornament se pot adăuga şi alte mirodenii sau mâncăruri, spre exemplu câteva chifteluţe.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!