Cornulețe fragede cu rahat și untură. Rețeta care o să-ți amintească de copilărie

Cornulețele fragede cu untură și rahat sunt un desert tradițional românesc care îmbină perfect textura pufoasă și gustul delicat al aluatului cu savoarea dulce a rahatului. Aceste mici delicii sunt ideale pentru sărbători, dar pot fi savurate oricând dorești să aduci un strop de tradiție și bun gust în casa ta. Rețeta este simplă și rapidă, iar rezultatul final te va cuceri cu fiecare mușcătură și îți va aminti de copilărie.

Cornulețe cu untură. Foto: arhiva.
Cornulețe cu untură. Foto: arhiva.

Ingrediente necesare pentru cornulețe cu rahat și untură

Pentru aluat:

250 g untură (pentru un aluat mai fragede)

500 g făină

2 gălbenușuri

100 g zahăr pudră

1 plic de praf de copt

1 linguriță esență de vanilie

Un praf de sare

3-4 linguri de smântână (pentru a obține un aluat mai fraged)

Pentru umplutură:

200 g rahat tăiat în bucăți mici (poți alege și rahat cu nucă pentru un gust mai special)

Pentru uns:

1 ou bătut

Zahăr pudră pentru decor (opțional)

Cum se prepară

Într-un bol mare, pune untura la temperatura camerei și amestecă cu zahărul pudră până devine o compoziție fină. Adaugă gălbenușurile, esența de vanilie și praful de sare și amestecă bine. Cernerea făinii în bol este un pas important pentru a evita formarea cocoloașelor în aluat.

Începe să adaugi treptat făina cernută și praful de copt. Frământă aluatul, adăugând smântâna treptat, până când devine omogen și ușor de manevrat. Aluatul trebuie să fie moale și ușor de întins, dar să nu se lipească de mâini.

După ce aluatul este gata, formează biluțe mici de aluat (aproximativ de mărimea unei nuci). Pe o suprafață ușor înfăinată, întinde fiecare biluță într-un cerc subțire. Pune o bucată de rahat în mijlocul fiecărui cerc și rulează-l ușor, formând cornulețul. Asigură-te că marginile sunt bine presate pentru a nu se desface în timpul coacerii.

Așază cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu oul bătut pentru a le da o culoare aurie și lucioasă. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute sau până când devin ușor rumenite pe margini.

După ce au ieșit din cuptor, lasă cornulețele să se răcească puțin. Dacă vrei să le adaugi un plus de dulceață, pudrează-le cu zahăr pudră. Sunt gata de savurat!

Cornulețele fragede cu untură și rahat sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative. Acestea aduc în casă o atmosferă caldă și familiară, fiind perfect pentru serile de Crăciun sau pentru orice moment în care ai poftă de un desert simplu, dar delicios. Cu un aluat fraged, care se desface în gură și umplutură de rahat moale și dulce, aceste cornulețe nu au cum să nu fie apreciate de toată familia. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tocanita de legume libaneza cu naut  Sursa foto shutterstock 2282965227 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fruit 222042 1280 jpg
image png
celulita shutterstock 2296152455 jpg
horoscop webp
image png
Supă cremă de legume jpeg
banner Carmen Bruma
Silviu Prigoana Foto Adevarul (4) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net