Creveţi în sos dulce picant cu busuioc – Bianca Panazan
Ultima actualizare:
Ingrediente
• 200 g creveţi
• 1 ceapă albă
• 2 căţei de usturoi
• 4-5 roşii lunguieţe
• frunze de busuioc
• 50 ml vin alb
• 1 linguriţă oţet balsamic
• 1 plic zahăr brun
• peperoncino
• sare/piper
• ulei de măsline
Mod de preparare
Ceapa se taie solzişori şi se pune la călit împreună cu usturoiul pisat pentru câteva minute. Creveţii se spală bine, se scurg de apă şi se pun peste ceapa călită, se mai adaugă puţin ulei de măsline. Se stinge cu vinul alb, se pun frunzele de busuioc şi roşiile tăiate în patru. Se condimentează şi după câteva minute adăugăm zahărul brun şi oţetul balsamic. Poftă bună!