Cum prepară chef Horia Manea mac&cheese cu broccoli. Bucătarul oferă rețete pentru un meniu complet
Chef Horia Manea vine în fața românilor cu un meniu complet. Cunoscutul bucătar a oferit câteva rețete pentru iubitorii de mâncăruri gustoase. Printre ele se numără un starter, sandwich cu pui, un fel principal, mac and cheese cu broccoli, şi un desert, brownie cu bezea.

De asemenea, a oferit ingredientele necesare și pașii de pregătire pentru un preparat reușit.
Cum pregătești sandwich cu pui
4 felii pâine
2 felii Emmentaler
2 felii Cheddar
150 g piept de pui
3 felii bacon
60 g maioneză
10 g muştar
50 g unt
10 g pudră de usturoi
7 g boia dulce
1 legătură ceapă verde
1 apio
Sare
Piper
Ulei de măsline
Cum se pregătește:
Puiul condimentat cu usturoi, boia, sare și piper se prăjește în ulei de măsline, apoi se toacă. Se amestecă cu ceapă, apio, bacon, maioneză, muștar și condimente. Pe o felie de pâine se pune cheddar, umplutura și emmentaler, apoi se acoperă cu cealaltă felie unsă cu unt. Sandwichul se prăjește în ulei de măsline până devine auriu.
Mac and cheese cu broccoli
340 g paste melci
60 g unt
30 g făină
950 ml lapte
2 g pudră de usturoi
2 g boia dulce
450 g broccoli
200 g brânză cheddar
Sare
Piper
Ulei de măsline
Cum se pregătește:
Untul moale se gătește cu făina și laptele până se îngroașă. Se adaugă broccoliul tocat, sare, piper, usturoi pudră și boia. Ulterior, se pun pastele și se lasă la fiert 10 minute, apoi se presară deasupra lor brânza cheddar.
Brownie cu bezea
115 g unt topit
100 g zahăr brun
100 g zahăr alb
60 g făină
5 g esenţă de vanilie
2 ouă
40 g cacao
2 g praf de copt
100 g fulgi de ciocolată
200 g biscuiţi digestivi
150 g bezea
2 g sare
Cum se pregătește:
Se mixează untul topit cu zahărul alb și brun. Se adaugă ouăle, făina, cacao, praful de copt, fulgii de ciocolată și vanilia. În tavă se așază biscuiții, e toarnă compoziția și se pun și bezelele. Se pune tava la cuptor și se coace la 180°C timp de 30 de minute.


































