Cum să faci paella catalană de te lingi pe degete? Care sunt secretele lui Horia Manea pentru această mâncare? Ce familie frumoasă are chef-ul!
Paella Catalană este o mâncare pe care o putem pregăti și acasă, în cazul în care ne dorim să ne bucurăm de o rețetă care să ne amintească de vacanță.

Horia Manea, cheful de la Antena Stars, ne-a spus în exclusivitate ce secrete are pentru a găti totul cu mult gust și savoare.
Ingrediente:
Orez arborio – 300 grame
Pulpe pui dezosate – 1 bucată
Creveți – 200 grame
Calamar rondele – 150 grame
Ceapă – 1 bucată
Roșii - 2 bucăți
Ardei roșu – ½ bucată
Supă de pui – 1 litru
Condiment paella sau șofran – 3 grame
Ulei de măsline
Sare
Piper
Boia dulce
Pătrunjel
Horia Manea ne-a dezvăluit că Paella Catalană este diferită de cea normală, ținând cont că baza trebuie să se lipească.

Cheful ne-a explicat, pas cu pas, cum trebuie să gătim acest fel de mâncare pentru a ne surprinde invitații și a avea o masă cu bun gust.
„Paella Catalană se deosebește de varianta clasică. Baza trebuie să se lipească și să se afume. Într-o tigaie încăpătoare punem ulei de măsline. Pulpele de pui le asezonăm cu sare, piper și boia dulce și le prăjim. După ce s-au prăjit, le scoatem din tigaie. În uleiul pe care îl avem în tigaie călim ceapa.
După aceea punem ardeiul roșu și roșiile și le călim și pe acestea. Ulterior, adăugăm orezul arborio și îl prăjim pentru un minut sau un minut și jumătate. Acesta trebuie să se albească. În următorul pas, începem prin a pune puțin câte puțin supă de pui sau apă.
Gătim orezul și adăugăm condimentele pentru paella sau șofranul, în funcție de ce avem și ce găsim. Adăugăm sare, piper și boia dulce și amestecăm”, a explicat cheful.
„Trebuie să avem grijă ca mâncarea să nu se lipească”
De asemenea, Horia Manea a punctat că, în primele 10 minute, trebuie să avem grijă ca mâncarea să nu se lipească. Ulterior, este necesar să lăsăm Paella Catalană la foc mic fără a mai amesteca.
„Trebuie să avem grijă în primele 10 minute să nu se lipească. Punem și pulpele de pui, toate fructele de mare și supa sau apa. După ce au trecut aceste 10 minute, nu trebuie să mai amestecăm deloc și lăsăm totul la foc mic. Trebuie să se prindă, dar nu foarte mult pentru a nu se arde!
Gustăm orezul ca să vedem dacă este făcut. Dacă nu, mai punem supă sau apă până simțim că este gătit. La final punem pătrunjel și servim!”, a concluzionat acesta.

Ce familie frumoasă are chef-ul de la Antena Stars!
Horia Manea și soția lui, Ana, formează un cuplu de 12 ani, iar după doi ani de relație cei doi s-au căsătorit. Au împreună trei fetițe, pe care chef-ul le adoră.
„Dedic cât de mult timp pot și familiei mele. Ieșim mult, iar vara aceasta am reușit să ne plimbăm. Îmi place să merg la pescuit, iar, de vreo 3 sau 4 ani, am descoperit pasiunea care are legătură cu toate concursurile de pescuit.
Citesc foarte mult, mai ales tot ce ține de zona culinară, mă dezvolt pe partea de gastronomie internațională, sunt conectat și descopăr numeroase lucruri. Niciodată nu termini de învățat atunci când vine vorba de bucătărie!”, a povestit chef-ul la Antenă, pentru Click!
Horia Manea poate fi urmărit de luni până vineri, de la 8:30 la 9:00, în emisiunea sa, „Meniu de vedetă”, pe Antena Stars și AntenaPLAY. De asemenea, în fiecare duminică, de la ora 10:00, telespectatorii pot urmări retrospectiva săptămânii.



































