Două rețete delicioase de post! Care este secretul chef-ului Horia Manea pentru mâncarea de fasole?! Cum facem prăjitura cu gem de post?

#Exclusiv Click!

Multe persoane caută, în această perioadă, diferite variante pentru preparate de post, care să fie gustoase, dar și sățioase. Horia Manea, simpaticul chef de la Antena Stars, ne-a oferit, în exclusivitate, rețeta sa pentru mâncarea de fasole de post, care poate fi realizată într-un timp scurt și este absolut delicioasă, dacă ne folosim de secretele vedetei. Vestitul chef de la Antena Stars mai oferă drept bonus și rețeta unei delicioase prăjituri de post cu gem.

image

Rețeta lui chef Horia Manea de fasole de post! Care este secretul bucătarului? 

Ingrediente: 

Avem nevoie de ulei de măsline, o ceapă, o căpățână de usturoi, 2 morcovi, țelină, sare, piper, foi de dafin, 200 de grame de bulion, 2 roșii, 4 cutii de 400 de grame de fasole fiartă, apă și mărar pentru a prepara respectiva mâncare. 

Fasole de post făcută de Horia Manea foto: Facebook
Fasole de post făcută de Horia Manea foto: Facebook

Chef Horia Manea ne-a explicat, pas cu pas, cum pregătim legumele pentru a nu da greș.

„Se fac pregătirile întâi, astfel că tocăm ceapa în cubulețe, spargem usturoiul și îl tocăm felii, iar apoi tocăm morcovul în cubulețe. Punem doar un sfert de țelină și o tăiem și pe aceasta în cubulețe. Ulterior, călim ceapa și usturoiul în ulei timp de 2 sau 3 minute, adăugăm morcovul și țelina. 

Călim totul pentru încă 2 sau 3 minute la foc mic ca să nu se ardă legumele în tigaie. Adăugăm sare și piper și după ce s-au călit toate, punem roșiile tăiate cubulețe”, a spus Horia Manea, pentru Click! 

„Ulterior, adăugăm bulionul cu apa și foile de dafin, înainte de a pune fasolea fiartă. Mărarul este ultimul ingredient care dă gust mâncării de fasole. Astfel, putem avea un preparat gustos, care ține foamea departe, fără a petrece prea mult timp în bucătărie.

Lăsăm 3 sau 4 minute să fiarbă totul și apoi punem bulionul cu puțină apă. Trebuie lăsat totul să fiarbă pentru 5 sau 6 minute și adăugăm foile de dafin. Mai lăsăm 5 sau 6 minute și punem fasolea fiartă. Amestecăm totul foarte bine și lăsăm mâncarea să fiarbă pentru 20, 25, poate chiar 30 de minute, ca toate ingredientele să prindă gust. La final, adăugăm mărar”, a mai explicat Horia Manea.

Prăjitură cu gem de post foto: Facebook
Prăjitură cu gem de post foto: Facebook

Cum facem prăjitura cu gem de post, după rețeta lui Horia Manea?!

Cine nu își dorește un preparat dulce, perfect pentru zilele toride de vară, de post, care se poate pregăti într-un timp destul de scurt?!

Horia Manea ne-a oferit, în exclusivitate, rețeta lui pentru prăjitura cu gem de post, iar modul de pregătire nu este unul complicat. 

Totuși, chef-ul de la Antena Stars are câteva secrete pentru ca aceasta să iasă ca la cofetărie.

Ingrediente: 

O să avem nevoie de 300 de grame de făină, 125 ml de ulei, 65 ml de apă, zahăr vanilat, coajă de lămâie, coajă de portocală, zahăr pudră, 150 de grame de nucă și gem de prune. 

Chef Horia Manea ne-a explicat, pas cu pas, rețeta pentru prăjitura absolut delicioasă, care poate fi servită în această perioadă.

„E foarte simplu! Uleiul și apa se pun într-un bol destul de înalt, alături de zahărul vanilat și zahărul pudră pentru a obține un amestec cleios. După ce am amestecat totul, începem să adăugăm făina.

La început ne putem folosi de un tel, însă, în momentul în care se întărește și amestecul devine ca un aluat, îl luăm la mână. Nu trebuie să îl frământăm! 

Când s-a omogenizat, este gata! Păstrăm cam 100 de grame din el, ne va folosi mai târziu”, a punctat Horia Manea.

Horia Manea ne-a spus și care sunt cantitățile care trebuie respectate pentru a nu întâmpina probleme atunci când pregătim prăjitura. Aceasta poate fi mâncată alături de cei dragi, fiind un preparat care îi mulțumește și pe cei mai gurmanzi din familie.

„Nu ne trebuie o tavă foarte mare, ci un recipient 20x22 de centimetri, ca să nu dublăm cantitatea. Luăm o foaie, nu foarte subțire, dar nici foarte groasă, undeva la 4-5 milimetri, și punem gemul de prune sau marmelada și nuca fărămițată. Ulterior, aluatul păstrat îl răzuim pe deasupra. Preîncălzim cuptorul la 170 de grade, punem prăjitura pentru 30 sau 35 de minute. 

O scoatem și după ce se răcește și gemul s-a întărit, o tăiem. Punem zahărul pudră deasupra și este totul gata!”, a concluzionat chef-ul.

De luni până vineri, Horia Manea poate fi văzut, de la 8:30, la „Meniu de Vedetă – Arome de vară”, dar și la Summer Star, emisiune difuzată de luni până duminică, de la 13:00, pe Antena Stars și AntenaPLAY.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop decembrie logo jpg
numerology 2026 jpg
zodii, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto shutterstock jpg
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net