Chef Horia Manea face cele mai bune clătite: „Să vă zic un secret”
Horia Manea, unul dintre cei mai apreciați chefi de la Antena Stars, aduce vara aceasta rețete savuroase într-un decor spectaculos, perfect pentru sezonul cald. În noul format „Meniu de vedetă – Arome de vară”, preparatele propuse sunt gândite pentru a fi gătite și savurate în aer liber. Printre surprizele culinare, chef-ul a dezvăluit și rețeta sa de clătite, dar și un secret care, spune el, face diferența între un desert reușit și unul ratat.

Chef Horia Manea revine în fața publicului cu noi rețete delicioase, prezentate într-un format inedit. Emisiunea „Meniu de vedetă – Arome de vară” are loc într-o locație spectaculoasă, perfectă pentru sezonul cald, iar preparatele propuse de cunoscutul chef sunt ideale pentru temperaturile ridicate ale verii. Fanii săi sunt invitați să experimenteze gătitul în aer liber, într-o atmosferă relaxată, de vacanță.
Pe lângă edițiile estivale ale emisiunii, Horia Manea poate fi urmărit și în cadrul show-ului „Summer Star”, difuzat zilnic, de luni până duminică, între orele 13:00 și 18:00.
Rețeta de clătite care nu dă greș
Iată care este rețeta de clătite pe care Horia Manea o recomandă cu încredere. Deși pare un preparat simplu, clătita ascunde câteva secrete care pot face diferența. Chef-ul a vorbit deschis despre greșelile frecvente și despre ce înseamnă, de fapt, o rețetă corectă.
„Clătita este un clasic, dar se poate face în multe feluri! Avem clătitele noastre, apoi pe cele americane, dar și crepe suzette, care se flambează cu caramel. Sunt tot felul de umpluturi! Ca să vă zic un secret, apa minerală este un mit pentru mine. Multă lume zice că așa ies pufoase, dar nu! Problema la deserturi este că lumea pune ingredientele după ochi”, a explicat Horia Manea.
Pentru rezultate reușite, totul trebuie să fie exact, spune acesta:
„Trebuie să avem o rețetă clasică de clătite. Adică adăugăm ouă, lapte, făină, esențe, coajă de portocală sau lămâie și puțin ulei în compoziție. Totul se face după gramaj ca să ne iasă pufoase! La cele americane se pune și praf de copt, dar aici este altă discuție. Ca și umplutură, eu folosesc dulceață sau ciocolată, pentru mine clătitele sunt desert! Nu îmi plac cele sărate, însă totul este subiectiv și fiecare alege ce își dorește!”, a spus chef-ul.




































