Chiftelele din conopidă, alegerea ideală într-o vară caniculară. Cum se prepară acestea

Roxana Blenche, cunoscuta moderare a emisiunii Hello Chef de la Antena 1, vine în atenția românilor cu o rețetă simplă, delicioasă și ușoară de chiftele din conopidă. De ani de zile își dedică timpul pasiunii sale culinare pe care o împărtășește cu fanii din mediul online. Recent, a explicat cum pregătește chifteluțele din conopidă, iar în acest articol vă prezentăm lista ingredientelor și pașii de preparare. 

Roxana Blenche, rețeta pentru chiftelele din conopidă / foto: colaj Click!
Roxana Blenche, rețeta pentru chiftelele din conopidă / foto: colaj Click!

Bucătarul înlocuiește chiftelele clasice din carne tocată cu o alternativă mult mai sănătoasă: conopidă. Roxana Blenche își petrece majoritatea timpului în bucătărie și vine cu fel și fel de mâncăruri savuroase în fața urmăritorilor săi. Aceasta le oferă idei de preparate diferite și reinterpretate. 

Lista ingredientelor necesare pentru chiftelele din conopidă:

  • conopidă
  • ouă
  • mărar
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • făină
  • pesmet
  • ulei.

Cum se prepară 

„Ai chef să faci o masă rapidă și delicioasă? Hai să facem crochete de conopidă pane. Rețeta asta este foarte simplă și ai nevoie de o căpățână de conopidă. De obicei, când fac conopida pane acasă, tot timpul o fac lângă cartofi piure, cu salată de rucola. Toată familia este încântată. Facem buchețele de conopidă, le punem într-un bol. Între timp am pus pe foc apă cu sare la fiert. 

Când apa fierbe, punem conopida, iar după ce a fiert, o zdrobim cu un zdrobitor de cartofi. Nu o facem cu blenderul să nu fie prea pasată. Batem două ouă și le adăugăm peste conopidă. Luăm două legături de mărar pe care le tocăm, amestecăm bine, adăugăm și trei linguri de făină, amestecăm, o linguriță de boia dulce, o linguriță de piper negru și una de sare. Folosim pesmet crocant, pe care îl adăugăm în compoziție.

Pregătim chifteluțele, le facem mai turtite. Mai desfacem o cutie de pesmet, așezăm în farfurie. Le dăm prin făină, ou și pesmet. Am încins uleiul la 180 de grade și acum rumenim chifteluțele până devin rumene. Sunt gata. Ce bine arată! Îmi place să le mănânc cu maioneză și salată.”, a explicat Roxana Blenche. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net