Cum să prepari cea mai delicioasă cremă de zahăr ars
Cu siguranță în copilăria fiecăruia dintre noi au existat rețete care ne-au rămas în minte, iar una dintre ele e chiar crema de zahăr ars. Iată cum poți prepara un delicios desert în cel mai simplu mod.
Rețeta de cremă de zahăr ars e simplă, se prepară imediat, iar după 45 de minute la cuptor veți savura o delicatesă în toată regula, care să vă aducă aminte de copilărie, dar și de momentele dulci împreună cu cei dragi.
Poate te mai interesează și: Prepară și tu rețetele de la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a-II-a
Ingrediente:
- 8 ouă
- 1L lapte de vacă
- 200g zahăr
Mod de preparare:
Bateți opt ouă, pe care le amestecați cu 1 litru de lapte de vacă și 200 de grame de zahăr. Aceasta va fi compoziția desertului. După care topiți zahăr pe marginea vasului ce se bagă la cuptor.
Când zahărul topit se răcește, turnați compoziția realizată anterior în vas și băgați totul la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 175-180 de grade.
Yammy: Cel mai bun cozonac de casă. Cum să-ți iasă pufos și 3 tipuri de umplutură
Când compoziția se rumenește la suprafață, atunci desertul este gata. După ce se răcește, întoarceți vasul invers pe un platou, pentru ca desertul să se așeze.
Rețeta a aparține lui Mario Ghiță, concurent la „Mâncare pe care”, de la Acasă TV. Tânărul are 25 de ani și ocupă locul 3 în competiție. El este deja căsătorit și are un copil de 4 ani. Mario este antreprenor și se ocupă cu businessul familiei sale: o firmă de servicii funerare.
Mai citește și: Rețeta Andreei Esca de tartă cu legume de sezon. Un deliciu culinar!
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!