Cum să prepari un tort aniversar delicios de ciocolată
Ingrediente:
Pentru blat: 150 g făină, 150 g zahăr, 100 g nuci măcinate, 6 ouă, 100 g unt
Pentru crema de ciocolată: 100 g zahăr, 2 linguri pudră de cacao, 1 pahar de lapte rece, 3-4 tablete de ciocolată, 20 g unt, 2 linguri zahăr pudră
Pentru crema albă: 500 ml lapte, 250 g zahăr, 2 linguri făină , ½ pachet unt
Pentru decor: 100 g alune zdrobite, 50 g fistic
Mod de preparare:
Baţi albuşurile. Mixezi gălbenuşuri le cu zahărul şi adaugi alternativ câte o lingură din albuşul bătut şi câte o lingură de făină, apoi adaugi untul topit şi nucile măcinate.
Torni compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute.
Fierbi la foc mic laptele împreună cu zahărul şi pudra de cacao până începe să se îngroaşe. Iei crăticioara de pe foc, adaugi ciocolata rasă şi amesteci.
Află aici cum se montează tortul şi cât trebuie să stea la frigider