Cum se pregăteşte şniţelul de legume. Rețeta Sandei Marin
Ultima actualizare:
Cartea de bucate semnată Sanda Marin este sfântă pentru cei care vor să gătească o mâncare gustoasă. Iată o rețetă inedită: cum se pregăteşte şniţelul de legume.
O variantă sănătoasă la clasicul şniţel din carne este cel din legume, după o reţetă foarte gustoasă din celebra carte de bucate a Sandei Marin, scrie adevarul.ro.
Abia când începi să mănânci îți dai seama că nu este carne, ci legume.
Ingrediente
- 2 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel, 4 cartofi, ½ varză, o mână fasole, o mână mazăre verde, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură brânză rasă (şvaiţer sau parmezan), 1 lingură pesmet, untură (sau ulei) pentru prăjit, sare
Mod de preparare
- Se fierb împreună sau separat, în apă cu sare, morcovii, pătrunjelul, cartofii fără coajă, varza opărită mai înainte, fasolea verde şi mazărea boabe.
- Se scurg bine de apă şi se toacă toate, afară de mazăre, potrivit de mărunt.
- Separat se amestecă o lingură de făină cu 2 ouă.
- Se adaugă zarzavatul, brânza rasă şi sare dacă mai trebuie.
- Se ia cu lingura din compoziţie, se fac chiftele rotunde cu mâna dată prin făină şi se turtesc apoi în formă de şniţel pe un fund presărat cu pesmet.
- Se rumenesc în untură (sau ulei) şi se servesc cu salată.
Citește și:
Supă-cremă de legume cu crutoane picante. Mâncare de post rapidă
Cum se prepară clătitele fără lapte şi ou. Se topesc în gură