Desertul perfect pentru toamnă: tartă cu mere și nucă. Se prepară rapid și ingredientele sunt foarte ieftine

Dacă îţi doreşti un desert de sezon care să impresioneze prin gust şi textură, această tartă cu mere şi nucă este exact ce îţi trebuie. Prepari aluatul şi umplutura de la zero, iar rezultatul e un echilibru perfect între prospeţimea merelor şi miezul crocant de nucă.

Tartă cu mere și nucă / foto: arhivă
Tartă cu mere și nucă / foto: arhivă

Tarta cu mere și nucă e un desert perfect atunci când nu ai timp să prepari ceva pompos și atunci când nu ai nici prea mulți bani la dispoziție. Iată de ce ai nevoie pentru această bunătate cu care cu siguranță i-ai impresiona și pe cei dragi. 

Ingrediente (pentru 6 porţii)

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 80 g unt
  • 90 ml apă rece
  • 1 linguriţă oţet

Pentru umplutură:

  • 6 mere
  • 1 linguriţă de esenţă de vanilie
  • 2 linguri de coniac
  • 2 linguriţe de zahăr pudră
  • 1 lingură de făină
  • 100 g miez de nucă

Mod de preparare

  1. Începi cu aluatul: combină făina, zahărul şi sarea. Taie untul în bucăţele şi integrează-l la amestec, păstrând într-o parte cam o linguriţă pentru mai târziu. Toarnă peste aceste ingrediente apa rece şi oţetul, apoi omogenizează până obţii un aluat compact. Împachetează-l în folie alimentară şi lasă-l la rece, în frigider, pentru aproximativ 30 de minute.
  2. Scoate aluatul rece şi tapetează cu el fundul şi marginile unei tăvi dreptunghiulare (prealabil unsă sau tapetată), întinzând foaia suficient de bine încât să acopere şi marginile.
  3. Pentru umplutură: curăţă merele. Trei dintre ele mărunţeşte-le, restul feliază-le. Amestecă merele cu esenţa de vanilie, coniacul şi făina apoi pune pe foc câteva minute pentru a se înmuia puţin. După aceea, pasează totul într-un blender până obţii o compoziţie cremoasă.
  4. Toarnă umplutura peste baza de aluat din tavă, apoi aranjează feliile de mere deasupra. Împărţite prin colţuri şi câteodată într-un mod punctiform, presară bucăţele din untul păstrat. Toacă grosier nuca şi presară-o uniform peste mere.
  5. Coace tarta în cuptorul preîncălzit la temperatură potrivită pentru tartă (ar fi indicat ~180 °C), timp de aproximativ 30 de minute sau până când marginile aluatului sunt rumene şi nuca crocantă.


Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net