Desertul preferat al lui Mihail Sadoveanu. Românii îl consumă cu plăcere și în zilele noastre

Mihail Sadoveanu este unul dintre cele mai cunoscute nume ale literaturii românești, însă nu mulți oameni știu faptul că el era și un mare gurmand. Iar atunci când vine vorba despre deserturi, două plăcinte anume erau emblematice pentru epoca în care a trăit Sadoveanu.

Sadoveanu aprecia preparatele tradiționale
Sadoveanu aprecia preparatele tradiționale

Mihail Sadoveanu era cunoscut în țara noastră pentru pasiunea sa pentru o viață simplă, cât și pentru timpul petrecut în natură. Marele autor era, de asemenea, și un bine-cunoscut gurmand!

El aprecia bucătăria tradițională românească, iar atunci când vine vorba despre deserturi, plăcintele de brânză dulce și de mere erau extrem de îndrăgite la acea vreme. De altfel, Sadoveanu a și menționat aceste două preparate gustoase, de care ne putem bucura și noi!

Plăcinta de brânză este foarte ușor de pregătit

Pentru a pregăti o plăcintă tradițională de brânză dulce vom avea nevoie de un kilogram de brânză de vaci, 400 ml de smântână, două plicuri de zahăr vanilat, un pachet de foi de plăcintă, cât și cinci ouă, plus încă unul pentru uns. Desigur, ne mai trebuie și zahăr, după gust!

Odată ce avem aceste ingrediente, vom da brânza pe răzătoare și o vom amesteca cu ouă și cu îndeajuns de mult zahăr pentru ca amestecul să fie dulce. Vom pune și zahărul vanilat, iar apoi amestecăm bine, până când totul devine omogen.

Acum, vom tapeta tava cu hârtie de copt, apoi vom pune stratul de bază al plăcintei, format din 3 – 4 foi, unse cu ulei. După aceea, vom alterna între brânză și foi de plăcintă, iar stratul final de foi trebuie să fie unul mai gros.

Pasul următor este să batem bine un ou, pe care îl vom folosi pentru a unge plăcinta. Totul trebuie pus la cuptor, vreme de aproximativ 30 de minute. La final, vom avea o plăcintă delicioasă, de care ne vom îndrăgosti pe loc!

Cum vom pregăti o plăcintă de mere gustoasă

În același timp, pentru plăcinta de mere ne trebuie, evident, foi, apoi cam 1,5 kilograme de mere, 150 de grame de zahăr, 80 de grame de făină, o lingură de scorțișoară, zeamă de la jumătate de lămâie, 130 ml de ulei, cât și puțin zahăr pudră vanilat.

Acum, trebuie să decojim merele și să le dăm pe răzătoare, apoi să stoarcem sucul de lămâie în acestea. Tot acum adăugăm și scorțișoara, zahărul, făina, iar apoi amestecăm bine până când totul devine omogen.

La fel ca la orice plăcintă, vom pune în tavă un strat de foi, urmat de amestecul de mere, iar apoi alternăm până când rămânem fără ingrediente. Ultima foaie trebuie unsă cu ulei, iar apoi putem pune totul în cuptor, unde plăcinta trebuie să se coacă vreme de 40 – 50 de minute.

La final, vom avea un desert gustos, pe care îl putem savura alături de rude și prieteni!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zodiile care au noroc la bani pe 16 martie, foto Shutterstock jpg
WLM 240612 Unit 00057RC webp
manichiura tort webp
021925 Venus in Houses FI webp
zodii relaxate jpg
image png
sss (3) jpg
sss (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net