Dovlecei la cuptor – Gabriela Vişan
Ingrediente
2 dovlecei, 3 linguri ulei de masline, 1 ceapă, 2-3 căţei usturoi, 4 roşii decojite, 100 g brânză sărată, 1 cutie porumb boabe, 100 g caşcaval ras, piper măcinat, mărar.
Preparare
Se curăţă dovleceii de coajă, se taie în două pe lung, se scoate miezul, să rămână cât mai subţiri, într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei, ceapa tocată, usturoiul tocat, să se călească puţin, apoi roşiile, să se topească, piperul. Se dă de pe foc, lăsăm puţin să se răcească. Se adaugă brânza fărâmiţaţă, porumbul scurs de apă, mărarul. Se amestecă toate. Se umplu dovleceii şi deasupra se pune caşcavalul ras. Se unge tava cu uleiul rămas şi se pune la cuptor. Nu se pune apă în tavă, deoarece îşi lasă dovleceii. Un preparat foarte uşor. Se poate servi şi cald şi rece. Poftă bună!