Fursecuri de Mărţişor. Cadoul dulce şi fraged cu care vei impresiona pe oricine

E 1 martie, iar toată lumea oferă Mărţişoare şi flori doamnelor şi fetelor pe care le cunosc. În această zi, însă, putem oferi şi dulciuri şi ce e mai portivit decât nişte fursecuri de casă, cu glazură roşie şi albă, care să amintească de şurul unui Mărţişor clasic.

Fursecurile cu unt sunt un cadou perfect de Mărţişor foto: Pixabay
Fursecurile cu unt sunt un cadou perfect de Mărţişor foto: Pixabay

De câţiva ani, cadourile dulci sunt în vogă, de Mărţişor, iar pe lângă tot felul de bomboane, sunt potrivite şi nişte fursecuri de casă. Nu e nevoie de multe ingrediente şi sunt foarte simplu de făcut, dar vor face o impresie foarte bună şi sunt extrem de gustoase.

Ornate cu glazură roşie şi albă, care aminteşte de şurul unui Mărţişor clasic, ele vor fi un cadou excelent şi pot avea diverse forme, de inimă, stea, chiar trifoi cu patru foi, un simbol al norocului.

Iată ingredientele de care ai nevoie şi paşii pe care trebuie să îi urmezi, conform clickpoftabuna.ro.

Ingrediente

Pentru aluat:

450 g făină albă

200 g unt (82% grăsime)

100 g zahăr tos

2 ouă

¼ linguriţă sare

1 linguriţă extract de vanilie

Pentru glazură:

1 albuş

300-400 g zahăr pudră

colorant allimentar de diverse culori

Mod de preparare

Într-un vas, amesteci cu mixerul untul, topit la temperature camerei, şi zahărul, la viteză medie. Adaugi apoi vanilia şi ouăle. Omogenizeti şi cerni făina şi o frămânţi până obţii un aluat uniform, care nu trebuie să se lipească de mâini. Îl înveleşti în folie alimentară şi îl laşi să stea la frigider, timp de 30 de minute.

Preîncălzeşti cuptorul la temperatura de 180 °C.

Pudrezi masa cu nişte făină şi întinzi aluatul în foi, de aproximativ jumătate de centimetru grosime. Dacă ţi se pare că este prea moale, pui din nou aluatul la frigider, petnru încă 15-20 de minute.

Decupezi aluatul în diverse forme. Pui fursecurile în tăvi tapetate cu hârtie de copt, cu spaţiu între ele. Le laşi în cuptor timp de 13-15 minute, până devin aurii. Le scoţi şi le laşi să se răcească.

Din albuşul de ou şi zahărul pudră, faci glazura. Atenţie, dacă pui mai puţin zahăr, va fi mai lichidă, dacă pui mai mult, va fi mai solidă. Pui apoi glazura în castroane şi adaugi colorant alimentar. Cu ajutorul unei ustensile, decorezi fursecurile, aşa cum vrei tu.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!    

cub monica anghel png
Brad Pitt (5) jpg
Horoscop dragoste webp
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
FotoJet (2) jpg
cub miki k pital png
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
Razvan Popescu slab jpg
Horoscop dragoste webp
shutterstock 521889163 jpg
tanara dezbracata in pat jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
manichiura acasa jpeg