Gogoşi «Alice» - Antal Alice Sandra
Ingrediente: 500 g făină, 25 g drojdie, 150 ml lapte cald, 75 g zahăr, 2 ouă, 15 ml rom, 50 ml ulei, sare, vanilie, coajă rasă de lămâie.
Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de lapte se amestecă cu drojdia şi câteva linguri de făină.
Se lasă la crescut 30 minute. Restul de lapte împreună cu celalalte ingrediente se amestecă şi se face un aluat, care se frământă până nu se mai lipeşte de mâini.
Se lasă la crescut 1 oră, la cald. Se întinde o foaie de 1 cm, se taie gogoşile cu un pahar.
Se mai lasă la crescut aşa tăiate, apoi se coc în uleiul încins. Se pudrează cu zahar pudră vanilinat.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!