Gustare inedită: turte sărate din boabe de porumb
Nu ai nici o idee pentru o gustare de weekend? Ce-ar fi să încerci aceste turte delicioase, pe care le poți servi cu sosul preferat.
Ingrediente
400 g porumb dintr-o conservă, ½ legătură ceapă verde, 240 g făină, 1 plic praf de copt, 2 ouă, 150 g smântână sau parmezan ras, 3 linguri lapte, ulei, pentru prăjit, sare şi piper, după gust.
Mod de preparare
Într-un bol mare, pui boabele de porumb scurse bine de lichidul din conservă şi adaugi ceapa verde tocată mărunt, cerni făina, praful de copt, adaugi ouăle bătute, smântâna sau caşcavalul ras, laptele şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Amesteci întreaga compoziţie. Încingi uleiul într-o tigaie. Cu o lingură, pui din amestec în tigaie, apoi presari uşor deasupra. Prăjeşti turtele câteva minute, pe ambele părţi, până se rumenesc. Le serveşti calde cu sosul preferat. Poftă bună!