Ingredientul minune pe care să îl adaugi când fierbe dulceața. Secretul bunicii pentru a rezista ani la rând în cămară

Ingredientul minune pe care să îl adaugi când fierbe dulceața. Secretul bunicii pentru a rezista dulceața în cămară. Fie că îți dorești să surprinzi aroma intensă a căpșunilor de vară sau dulceața zmeurei proaspete, prepararea gemului acasă este o activitate plină de satisfacții. Procesul este simplu și nu necesită mult timp sau efort, iar rezultatul este un deliciu autentic, făcut cu dragoste și grijă. 

Secretul bunicii pentru a rezista dulceața în cămară
Secretul bunicii pentru a rezista dulceața în cămară

Ingredientul minune pe care să îl adaugi când fierbe dulceața

 Iată cum să faci un gem sau o dulceață delicioasă din căpșuni și zmeură, urmând câțiva pași simpli și folosind câteva trucuri secrete pentru a obține un rezultat perfect.

Ingrediente: 1 kg căpșuni, 1 kg zmeură, zahăr (cantitatea variază în funcție de coacerea fructelor), zeamă de lămâie (1 lingură pentru fiecare kilogram de fructe).

 Începe prin a spăla bine căpșunile și zmeura. Îndepărtează codițele căpșunilor și orice alte impurități. Înainte de a le găti, așează căpșunile și zmeura în straturi de zahăr într-un bol mare. Dacă fructele nu sunt foarte coapte, adaugă mai mult zahăr. În caz contrar, nu pune zahăr în cantități exagerate. De altfel, de reținut este faptul că pectina, care se găsește în mod natural în fructe, este vitală pentru întărirea sau coagularea gemului. Deoarece căpșunile au un conținut scăzut de pectină, este recomandat să le amesteci cu fructe bogate în pectină, cum ar fi coacăzele. Dacă nu ai coacăze, poți adăuga mai mult zahăr pentru a ajuta la coagulare. Pune amestecul de fructe și zahăr într-o oală mare și pune-l la fierbere. Amestecă constant pentru a preveni arderea fructelor.

Când dulceața începe să clocotească, adaugă o lingură de zeamă de lămâie pentru fiecare kilogram de fructe. Aceasta va ajuta gemul să reziste timp de ani de zile și va preveni fermentarea. Zeama de lămâie menține, de asemenea, culoarea frumoasă a gemului și împiedică oxidarea compoziției. Punctul de închegare al gemului este de 104,5°C. Îți poți da seama că gemul atinge acest punct atunci când fierberea rapidă și spumoasă a fructelor devine lentă. Micile bule de aer vor dispărea, suprafața va deveni lucioasă și amestecul va căpăta o consistență mai ridicată. Pentru a scăpa de spumă până la sfârșitul fierberii, amestecă compoziția în aceeași direcție până când spuma se reduce.

Înainte de a turna gemul în borcane, asigură-te că acestea sunt sterilizate. Poți face acest lucru fierbând borcanele și capacele în apă timp de 10 minute. Toarnă gemul fierbinte în borcanele sterilizate, lasă un mic spațiu liber la gâtul borcanului, apoi închide-le ermetic. Lasă-le să se răcească la temperatura camerei, apoi depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat, cum ar fi o pivniță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net