Ingredientul secret pentru un pilaf sârbesc delicios. Face mereu diferența și îi dă o aromă aparte
Este o rețetă delicioasă, ușor de făcut și de care nu vă veți mai sătura. Pilaful sârbesc este una dintre cele mai populare și îndrăgite rețete din țară, iar urmând câțiva pași simpli veți putea pregăti această mâncare delicioasă.

Pilaful sârbesc nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple, care se găsesc în mai toate magazinele din țară. Această mâncare este una delicioasă, ușor de făcut și de care nu vă veți mai sătura!
De ce ingrediente veți avea nevoie
Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente simple! Este vorba despre două linguri de ulei, una de floarea soarelui, cât și una de măsline. De asemenea, mai aveți nevoie de o ceașcă mare de orez integral, o ceapă mare, tocată mărunt, dar și câțiva căței de usturoi tocați.
În plus, vă mai trebuie și o jumătate de ardei roșu cubulețe, un cub de supă de legume, un litru de apă, doi dovlecei mititei tăiați cubulețe, o cutie de pulpă de roșii, iar, nu în ultimul rând, un pumn de mărar verde tocat, cât și sare și piper.
Cum pregătiți această mâncare delicioasă
Pentru a pregăti un pilaf sârbesc delicios, tot ce trebuie să faceți este să căliți ceapa în ulei încins, iar apoi să adăugați usturoiul și ardeiul. Totul trebuie lăsat câteva minute, iar apoi veți lua capacul și veți adăuga orezul. Acesta trebuie lăsat două minute în tigaie, amestecat bine pentru a nu se lipi, după care puteți adăuga apa.
Mai departe trebuie să adăugați și pulpa de roșii, iar apoi să condimentați bine cu boia, piper, sare, cât și cu mărar. După ce orezul a fiert, trebuie să îl puneți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20 de minute. Astfel, el va căpăta o crustă aurie delicioasă, însă este foarte important să știți că forma bobului poate face orezul mai lipicios! Astfel, dacă știți precis ce fel de orez să folosiți, veți putea pregăti un pilaf delicios!