Îţi plac fructele zemoase şi parfumate? Încearcă tortul cu piersici!
Ingrediente:
Pentru blat: 6 ouă, 2 linguri zeamă de portocale, 150 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 150 g făină, un praf de copt
Pentru crema de brânză: 500 g iaurt, 250 g brânză de vaci, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 2 linguri zahăr, 1 lingură zeamă de lămâie, 3 linguri lichior de portocale, 7 foi de gelatină, 250 g frişcă, 4 piersici din compot
Pentru crema de cacao: 200 ml lapte, 1 ou, 1 lingură zahăr, 100 g unt, 1 lingură făină, 1 lingură pudră de cacao, 100 g stafide, esenţă de rom
Pentru ornat: 200 g frişcă, 4 piersici din compot, 200 g ciocolată
Mod de preparare
Baţi ouăle cu zeama de portocale, adaugi zahărul, zahărul vanilat şi făina cernută cu praful de copt, amesteci bine şi apoi torni compoziţia în forma de tort, tapetată cu hârtie specială pentru copt, şi o introduci în cuptorul bine încins pentru aproximativ 20 minute.