Jakob te învaţă cum să găteşti: Mere în aluat
Ingrediente: 100 g făină albă, 1 dl bere, două linguri ulei, 50 g albuş, un praf de sare, 600 g mere, 25 g suc de lămâie, 25 g zahăr, 15 g rachiu, 2 l ulei pentru prăjit, 100 g zahăr, puţină scorţişoară. Pentru sosul de vanilie: 4 dl lapte, 100 g gălbenuş, o esenţă de vanilie, 25 g zahăr.
Preparare: se curăţă merele, se decupează cotorul şi se taie în rondele. Se acoperă cu zahăr, suc de lămâie şi rachiu şi se lasă la marinat. Se amestecă făina cu berea până se obţine un aluat fin, se adaugă ulei.
Albuşul bătut se încorporează împreună cu sarea. Rondelele se trec prin acest aluat şi se prăjesc în ulei, apoi se pudrează cu zahăr amestecat cu scorţişoară. Se servesc cu sosul care se prepară astfel: se fierbe laptele cu vanilia. Se bate spumă gălbenuşul cu zahărul, peste care se toarnă laptele. Se pune din nou pe foc, apoi se pasează prin sită.