Jakob te învaţă cum să găteşti: Mere în aluat

Ultima actualizare:

Ingrediente: 100 g făină albă, 1 dl bere, două linguri ulei, 50 g albuş, un praf de sare, 600 g mere, 25 g suc de lămâie, 25 g zahăr, 15 g rachiu, 2 l ulei pentru prăjit, 100 g zahăr, puţină scorţişoară. Pentru sosul de vanilie: 4 dl lapte, 100 g gălbenuş, o esenţă de vanilie, 25 g zahăr.

Preparare: se curăţă merele, se decupează cotorul şi se taie în rondele. Se acoperă cu zahăr, suc de lămâie şi rachiu şi se lasă la marinat. Se amestecă făina cu berea până se obţine un aluat fin, se adaugă ulei.

Albuşul bătut se încorporează împreună cu sarea. Rondelele se trec prin acest aluat şi se prăjesc în ulei, apoi se pudrează cu zahăr amestecat cu scorţişoară. Se servesc cu sosul care se prepară astfel: se fierbe laptele cu vanilia. Se bate spumă gălbenuşul cu zahărul, peste care se toarnă laptele. Se pune din nou pe foc, apoi se pasează prin sită. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net