Jojo are o reţetă delicoasă, pentru masa de Paşte: tocăniţa de miel ca la MasterChef
Jojo nu a fost degeaba la MasterChef! Ştia să gătească, dar acum este artist în bucătărie. Şi vă propune o reţetă gustoasă pentru Paşte: tocăniţă de miel.
După participarea la MasterChef, Cătălina Grama, mai cunoscută ca Jojo, este întrebată tot timpul cum găteşte diverse preparate.
Jojo a ales să gătească tocăniţă de miel, preparat pe care îl va pregăti şi pentru masa de Paşte. Iată reţeta şi modul de preparare, pas cu pas, descrise de Jojo pe blogul ei, catalinagrama.com.
REŢETA Tocanita de miel:Ingrediente:• 1200 g pulpă de miel
• 150 g ceapa verde
• 150 ml vin alb
• 5 căţei de usturoi
• 50 de grame sos de usturoi tkemali sau orice alt sos de usturoi ( Jojo a folosit un sos de usturoi libanez)
• 1 legatură de ierburi proaspete: pătrunjel, coriandru, tarhon
• 1 g boia
• 10g sare
Mod de preparare:1. Se taie mielul în bucăţi 50 g fiecare.2. Se mărunţesc ceapa verde şi ierburile. Se taie căţeii de usturoi în jumătaţi.3. Se face sosul de usturoi: o căpăţână de usturoi mărunţită, ulei de măsline, sare şi zeama de la o jumătate de lămâie mixate.4. Se pune în vasul de gătit un strat de cubuţete de carne, se condimentează cu sare, se adaugă puţin usturoi şi ierburi. Se pun straturi alternative de carne şi de verdeaţă.5. Se toarnă sosul de usturoi şi vinul peste carne, după care se adaugă boia.6. Timpul de preparare: 1oră şi 30 de minute7. Se toarnă preparatul fierbinte în boluri adânci.