Lasagna de legume
Cu această rețetă vei descoperi savoarea și simplitatea bucătăriei italiene. O rețetă care nu așteptă amânare, trebuie s-o încerci imediat.
Ingredinete:
1 pachet foi de lasagna1 ardei gras1 dovlecel400 g ciuperci4 căţei usturoi2 cepe400 g roşii în bulion400 g suc roşii250 ml apăuleisarepiper250 ml supă de legume50 g unt3 linguri făină1 cană lapte caldcaşcaval ras (sau brânză)
Mod de preparare:
Speli şi cureţi legumele. Într-o tigaie pui puţin ulei şi căleşti uşor legumele tăiate. Dovlecelul îl poţi lăsa rondele. Adaugi roşiile în bulion, pasate, sucul de roşii şi supa de legume. Laşi să fiarbă până când legumele sunt aproape fierte. Pui sare şi piper după gust.
Între timp, fierbi foile de lasagna în apă cu un vârf de sare, le scurgi şi le laşi deoparte, pe un prosop curat.