Minciunele trandafiraşi-Loredana Ceauş
Ingrediente: 2 1/2 pahare de făină, 3 gălbenuşuri, 1 lingură zahăr, 2 linguri rom, 1 lingură smântână, 1/4 linguriţă sare, 1/2 pahar lapte, ulei pentru prăjit, un gălbenuş micuţ de ou pentru lipire, gem de prune, zahăr tos fin.
Mod de preparare: Se amestecă lapte, smântână, galbenuşuri, zahăr pudră şi sare, se adaugă romul şi turnând treptat făina, se frământă cu mâna un aluat puţin mai moale decât cel de tăiţei. În loc de lapte şi smântână se pot pune 2 linguri unt. Se întinde o foaie subţire ca pentru tăiţei. Se iau două phare unul mai mare, unul mai mic cu care se fac cerculeţe. Dacă are tendiţa să se lipescă trebuie trecute marginele paharelor prin făină.
Cu un cuţit se fac mici crestături (nu până în mijloc) în cerculeţele de aluat. Cercul mare se lipeşte de cel mic cu ajutorul gălbenuşului cu care se unge mijlocul lor. Pentru prăjit se pun invers adică cu cerculeţul mare în cel mic deaorece când se scot din ulei să se asemene ca petalele unui trandafir. Se pune în mijloc un pic de gem de prune şi se presară zahăr fin.