Musaca- Stan Nicoleta
Ingrediente: 500 g carne tocată, o ceapă, ulei 30 ml, sare, piper, pastă de tomate 3 lg, smântână, 2 ouă, caşcaval, 5-6 cartofi (depinde de vas).
Mod de preparare: Mai întâi spălăm cartofii şi îi punem la fiert în coajă. Îi lăsăm până au fiert pe jumătate şi apoi îi punem la răcit.
Tocăm ceapa şi o prăjim în ulei, apoi se adaugă carnea, sare, piper şi pasta de tomate şi se fierb până scade complet lichidul.
Cartofii se curăţă şi se taie rondele, se aşează într-un vas (uns cu ulei şi tapetat cu pesmet), alternând un rând de cartofi cu unul de carne (ultimul rând să fie de cartofi). Se bat cele 2 ouă şi se adaugă deasupra, se întinde şi smântâna pe toată suprafaţa.
Se dă la cuptor 45 de minute şi se coace până se rumeneşte frumos! Cu 10 minute înainte de a scoate vasul din cuptor, presărăm caşcavalul ras deasupra. La final presărăm pătrunjel verde!
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook