«Nuci» - Lisăndrina Găzdoiu
Ingrediente: Cojile: 3 ouă, o cană cu untură, o cană cu zahăr, o linguriţă amoniac stins cu oţet, coaja rasă de la o lămâie, 500 g făină.
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se obţine o compoziţie vârtoasă.
Se fac biluţe şi se coc în forma specială (de nuci) pe aragaz.(1 minut pe o parte şi 1 minut pe cealaltă).
Crema: 250 g biscuiţi simpli, raşi, un pachet de unt, 250 g zahăr, zeama de la o lămâie, esenţă de rom.
Se amestecă toate ingredientele şi se umplu „cojile" cu această compoziţie. Se ţin la frigider 8 ore, înainte de a se consuma. (pentru a se frăgezi).
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!