O reteta de Valentine's Day pe zi / Inimioare cu migdale
Ultima actualizare:
Ingrediente: 150 g margarină sau unt, 150 g zahăr pudră, 250 g făină, ½ pahar de nuci prăjite şi măcinate, 1 ou şi 1 gălbenuş, 4 linguri lapte, ½ pachet praf de copt, un praf de sare, 150 g migdale
Preparare: Freci spumă grăsimea cu zahărul, adaugi oul întreg, gălbenuşul, laptele şi sarea. Făina o amesteci cu praful de copt şi o cerni de 2-3 ori, apoi împreună cu nucile le adaugi la compoziţie şi frămânţi. Dacă aluatul este moale, îl dai la rece până se întăreşte. Întinzi o foaie de 7-8 mm şi decupezi cu forma inimioarele. Cu un cuţit ascuţit tai fiecare jumătate de inimă. Pui într-o jumătate câte o migdală şi coci la foc potrivit 10-15 minute, în tava presărată cu făină.