O reţetă gustoasă pe zi: Budincă de paste cu şuncă
Ingrediente: 300 g spaghete, 300 g şunculiţă afumată, 250 g brânză telemea sărată, 150 g caşcaval, 1 ardei gras verde sau roşu, 6 ouă, 1 legătură mărar, 4-5 linguri smântână, sare, piper;
Mod de preparare: se fierb spaghetele în apă cu sare, se clătesc sub jet de apă rece şi se pun la scurs. Se taie şunca jumătate cubuleţe şi jumătate fâşii. Brânza telemea se dă pe răzătoarea mare, mărarul se toacă mărunt, iar caşcavalul se taie cubuleţe. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Se pun într-un castron mai mare spaghetele, şunca, brânza, caşcavalul, ardeiul, mărarul, se adaugă smântâna, ouăle bătute, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se unge un vas termorezistent mai mare cu unt, se pune compoziţia şi se nivelează. Se pun câteva bucăţele de unt deasupra şi se introduce la cuptor, la foc mic, pentru circa o oră. Trebuie să se rumenească frumos.