O reţetă gustoasă pe zi: Bulgărași pane
Ultima actualizare:
Click! te ajută să redescoperi plăcerea bucăriei tradiţionale româneşti. Joi, 16 iulie îţi oferim o delicioasă reţetă de Bulgăraşi pane.
Ingrediente
- 450 g varză de Bruxelles proaspătă sau congelată
- 2 ouă
- 4 linguri făină
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Pentru decorare
- salată verde
Preparare
- Fierbe verzele în apă cu sare şi scurge-le bine într-o strecurătoare.
- Separat, amestecă ouăle cu sare şi cu piper (după gust) şi cu 2 linguri de făină. Adaugă apoi apă până ce devine ca smântâna.
- Înfige câte o scobitoare în fiecare vărzuţă, tăvăleşte-o prin făină, apoi prin aluatul cu ou şi din nou prin făină, pentru a prinde o crustă. Astfel îmbrăcate în aluat, verzele se prăjesc în ulei bine încins, până ce se rumenesc frumos pe toate părţile. Scoate-le pe un prosop de hârtie absorbantă.
- Serveşte-le calde sau reci, eventual pe un pat de salată.