O reţetă gustoasă pe zi: Clătite picante cu carne
Preparare: Pentru clătite, se amestecă, într-un castron, făina cu ouăle, praful de nucşoară, sare, piper, după gust, şi lapte sau bere până la consistenţa unei smântâni. Se lasă compoziţia la frigider până se prepară umplutura. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, se căleşte în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată şi se continuă călirea până când carnea îşi schimbă culoarea. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe tăiate cubuleţe, se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă până scade bine zeama. Se prăjesc clătitele, una câte una, într-o tigaie unsă foarte puţin cu ulei şi se aşază una peste alta pe un platou cald. Se umplu clătitele cu compoziţia de carne, se rulează, se aşază pe un platou cald şi se decorează cu caşcaval ras, ketchup şi frunze verzi de busuioc, apoi se servesc.