O reţetă gustoasă pe zi: Desert dungat
Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină
150 g unt
150 g smântână
2 ouă
100 g zahăr
un praf de sare
1 pacheţel praf de copt
100 g pesmet
Pentru umplutură
10 piersici
1 borcan gem de piersici
1 esenţă rom
Preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele (fără pesmet), faci un aluat potrivit de tare şi îl laşi 10 minute la temperature camerei.Speli piersicile, le scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe mici. Într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină, aşezi trei sferturi din aluat, ridicându-l pe margini.Înţepi aluatul cu o furculiţă, presari pesmetul şi adaugi piersicile. Gemul îl amesteci cu esenţa de rom, îl torni peste piersici şi nivelezi.Din aluatul păstrat, modelezi nişte suluri subţiri, pe care le aşezi sub formă de grătar peste gem. Introduci plăcinta la cuptor pentru circa 45 de minute până ce se rumeneşte. Se taie când se răceşte.