O reţetă gustoasă pe zi: Desert dungat

Ultima actualizare:

    Desert dungat
Desert dungat

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină

150 g unt

150 g smântână

2 ouă

100 g zahăr

un praf de sare

1 pacheţel praf de copt

100 g pesmet

Pentru umplutură

10 piersici

1 borcan gem de piersici

1 esenţă rom

Preparare

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele (fără pesmet), faci un aluat potrivit de tare şi îl laşi 10 minute la temperature camerei.Speli piersicile, le scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe mici. Într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină, aşezi trei sferturi din aluat, ridicându-l pe margini.Înţepi aluatul cu o furculiţă, presari pesmetul şi adaugi piersicile. Gemul îl amesteci cu esenţa de rom, îl torni peste piersici şi nivelezi.Din aluatul păstrat, modelezi nişte suluri subţiri, pe care le aşezi sub formă de grătar peste gem. Introduci plăcinta la cuptor pentru circa 45 de minute până ce se rumeneşte. Se taie când se răceşte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
gradina jpg
Ingrijire par deteriorat   Copy jpg
chec jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
ten perfect 600x400 jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net