O reţetă gustoasă pe zi: Gogoşi cu prune în sos caramel

Ultima actualizare:

Preparare

1.    Cerni făina într-un castron mare. Amesteci drojdia cu o linguriţă de zahăr dizolvat în puţin lapte călduţ, adaugi o lingură de făină şi laşi la crescut circa 30 de minute. Când maiaua îşi dublează volumul, o amesteci cu făina din castron şi restul ingredientelor.  Frămânţi bine până se formează un aluat omogen şi elastic, îl acoperi cu un prosop şi îl laşi la dospit circa 30 de minute.2.    Împarţi aluatul în nouă părţi egale, modelezi mici sfere, în care introduci câte o prună, pudrezi cu zahăr şi apoi sigilezi sfera cu umplutura în interior. Aşezi sferele umplute într-o formă rotundă termorezistentă unsă, le ungi bine cu unt topit şi apoi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute.3.    Între timp, topeşti trei linguri de zahăr într-o tigaie neaderentă, la foc mic, până devine auriu. Stingi caramelul cu trei linguri de apă şi laşi să mai fiarbă până se topeşte zahărul caramelizat şi se îngroaşă sosul. Iei vasul de pe foc, adaugi untul şi amesteci bine până se omogenizează.4.    Scoţi gogoşile din cuptor, torni în spaţiul dintre ele sosul caramel şi laşi să fie absorbit. Le serveşti după ce se răcesc complet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net