O reţetă gustoasă pe zi: Gustare caldă cu ochiuri
Ultima actualizare:
Preparare1. Se spală bine cartofii şi se fierb cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se strecoară, se curăţă de coajă şi se taie rondele.2. Separat, se taie cârnaţii felii, se rumenesc într-o tigaie cu ulei bine încins, apoi se scot cu o paletă şi se aşază într-un vas termorezistent.3. În grăsimea rămasă în tigaie, se rumenesc cartofii, condimentaţi cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, apoi se scot şi se aşază peste feliile de cârnaţi. Vasul termorezistent se pune la cuptor pentru 5 minute pentru a se amesteca aromele.4. Separat, se prepară ochiurile în apă clocotită cu o lingură de oţet şi un praf de sare. Se serveşte câte un ou ochi deasupra fiecărei porţii de cârnaţi cu cartofi.