O reţetă gustoasă pe zi: Gutui perpelite
Ingrediente
2 gutui de 200 g
20 g unt
3 linguri miere
200 ml suc portocale
80 g miez nucă
60 g stafide
150 g brânză de vaci
½ linguriţă coajă portocală rasă
½ linguriţă scorţişoară
¼ linguriţă vanilie
Preparare
Tai gutuile pe jumătate şi le cureţi de sâmburi şi de casa seminţelor. Le aşezi într-o tavă, cu scobitura în sus. Amesteci o lingură de unt cu o linguriţă de miere, coaja de portocală şi cu 3 linguri de suc de portocală, mixezi bine şi ungi gutuile cu amestecul obţinut. Torni restul de suc de portocale în tavă. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor circa 45 de minute, până se înmoaie gutuile. În timpul coacerii, mai adaugă apă sau suc de portocale, dacă este nevoie. Amesteci nucile zdrobite cu stafidele, scorţişoara, restul de suc de portocale, miere, vanilie şi cu brânză de vaci. Pui umplutura în gutui. Peste ea pui bucăţele mici de unt şi mai laşi la cuptor încă 10 minute.