O reţetă gustoasă pe zi: Îngheţată de pepene
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- Pentru îngheţată
- ½ pepene galben
- 120 g zahăr
- 150 ml apă
- 2 linguri miere
- 2 linguri rom alb
- 250 g iaurt
- 150 ml lapte
- Pentru lichior caramel
- 100 g zahăr
- 50 ml apă
- 50 ml rom alb
- Pentru decor
- 500 g pepene roşu
- ½ pepene galben
- 200 g fursecuri de orice fel
Preparare
Amesteci apa cu zahărul şi mierea şi le fierbi la foc mic 5 minute. Laşi să se răcească această compoziţie şi o amesteci cu laptele, romul, iaurtul şi miezul de pepene. Torni compoziţia într-un vas de metal şi laşi la congelator 4 ore.Prepari lichiorul pentru care caramelizezi zahărul, adaugi apa fierbinte şi fierbi până se dizolvă zaharul caramelizat. După ce s-a răcit, amesteci cu rom.Tai pepenele bucăţi, pe care le aşezi în boluri, adaugi fursecuri, pe care le stropeşti cu lichior, şi pui îngheţata. Serveşti imediat.