O reţetă gustoasă pe zi: Mâncare africană picantă
Preparare1. Se desface conopida în bucheţele, se spală sub jet de apă rece, se lasă circa 10 minute în apă cu o lingură de oţet pentru a îndepărta eventualele insecte sau melci limax, se clătesc din nou şi se opăresc în apă cu sare circa 5 minute, apoi se scurg de apă.2. Separat, se taie ceapa şi usturoiul mărunt, se călesc în ulei bine încins, se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi ardeiul iute tăiat rondele subţiri şi morcovii tăiaţi felii. Se călesc împreună până se înmoaie. Se adaugă bucheţelele de conopidă, pulpa de roşii, boia de ardei şi mărar, după gust. Se lasă să fiarbă 10 minute, la foc mic, sub capac.3. Se potriveşte gustul de sare, piper, boia de ardei, apoi se ia deoparte de pe foc. Separat, se fierbe orezul în apă cu sare şi se serveşte alături de mâncarea de conopidă caldă.