O reteţă gustoasă pe zi: Negresă cu nucă
Ultima actualizare:
Ingrediente
150 g ciocolată neagră
125 g unt
200 g zahăr
un plic zahăr vanilat
100 g făină
3 ouă
1 pacheţel drojdie uscată
100 g miez de nucă
50 g migdale
1 praf de sare
fructe zaharisite
Preparare
Tai ciocolata bucăţi şi o topeşti pe aburi. Adaugi untul, puţin câte puţin, şi amesteci până se obţine o compoziţie cremoasă. Separat, baţi ouăle cu zahărul, adaugi ciocolata, un praf de sare şi încorporezi treptat făina amestecată cu drojdia. La sfârşit, adaugi nucile, migdalele tăiate fin şi amesteci bine.Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt, tapetată cu făină, şi o introduci în cuptorul pe care l-ai încălzit înainte, pentru circa 45 de minute. Decorezi cu fructe zaharisite pe care le-ai tăiat mărunt (sau cu fistic zdrobit).