O reţetă gustoasă pe zi: Pătrățele cu nuci
Ingrediente
- Pentru blat
- 6 albuşuri
- 1 cană zahăr
- 250 g nucă
- 1 esenţă de rom
- 3 linguri făină
- Pentru cremă
- 1 kg brânză de vaci
- 1 cană zahăr
- 6 gălbenuşuri
- 1 pachet unt
- 1 esenţă portocale
- 100 ml lapte
- Pentru glazură
- 50 ml smântână dulce
- 300 g ciocolată
Preparare
Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se topeşte. Pui nuca măcinată, esenţa de rom, făina şi amesteci foarte uşor cu o lingură de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, o introduce la cuptor pentru 20-30 de minute până se rumeneşte, după care dai la răcit.Amesteci gălbenuşurile cu laptele, zahărul şi esenţa de portocale. Aşezi pe baie de aburi şi amesteci continuu până devine ca o smântână mai groasă. Dai deoparte şi o laşi la răcit. Mixezi brânza, adaugi crema de gălbenuşuri, untul şi omogenizezi foarte bine.Smântâna dulce o pui în bain-marie împreună cu ciocolata tăiată bucăţi mici. Peste blat torni crema de brânză, o întinzi şi pui glazura de ciocolată. Nivelezi şi dai prăjitura la rece două ore, înainte să o serveşti.