O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă ţărănească

Ultima actualizare:

Preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu puţină sare. Se scurg de apă, se pasează, se amestecă cu unt şi puţin lapte fierbinte pentru a se forma un piure pufos. Se condimentează cu sare, piper, nucşoară rasă, după gust şi se păstrează cald. Se toacă ceapa mărunt, se căleşte în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată, se continuă călirea până se pătrunde bine şi scade zeama lăsată de carne. Se ia de pe foc, se amestecă cu usturoiul zdrobit, oul, telemeaua rasă, smântâna, se condimentează cu busuioc, oregano, sare şi piper, după gust. Se întinde jumătate din piure într-o formă rotundă, unsă cu ulei, se toarnă apoi umplutura şi se acoperă cu restul de piure şi un strat generos de caşcaval ras. Se introduce forma în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. Se serveşte caldă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net