O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă ţărănească
Preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu puţină sare. Se scurg de apă, se pasează, se amestecă cu unt şi puţin lapte fierbinte pentru a se forma un piure pufos. Se condimentează cu sare, piper, nucşoară rasă, după gust şi se păstrează cald. Se toacă ceapa mărunt, se căleşte în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată, se continuă călirea până se pătrunde bine şi scade zeama lăsată de carne. Se ia de pe foc, se amestecă cu usturoiul zdrobit, oul, telemeaua rasă, smântâna, se condimentează cu busuioc, oregano, sare şi piper, după gust. Se întinde jumătate din piure într-o formă rotundă, unsă cu ulei, se toarnă apoi umplutura şi se acoperă cu restul de piure şi un strat generos de caşcaval ras. Se introduce forma în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. Se serveşte caldă.