O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu cireşe
Preparare
1. Se spală cireşele în apă rece şi se lasă apoi în apă circa 20 de minute pentru a înlătura eventualii “musafiri” nepoftiţi. Se clătesc din nou, se scot sâmburii şi se lasă la scurs într-o sită.2. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până la consistenţa unei creme spumoase, se adaugă laptele rece, apoi treptat, făina cernută cu praful de sare şi praful de copt, amestecându-se cu o lingură de lemn. La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn.3. Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă dreptunghiulara medie unsă şi tapetată cu făină. Deasupra se aşază cireşele scurse bine de zeamă. Se dă la cuptor pentru circa 40-45 de minute. Se taie după răcirea completă şi se serveşte pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.