O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură vanilată
Preparare. Se spală vişinele, se scot sâmburii, se pudrează cu zahăr şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Zeama scursă se recuperează şi se poate folosi la prepararea sucurilor răcoritoare. Pentru cremă, se fierbe laptele cu zahărul şi păstaia de vanilie, la foc mic. Se freacă gălbenuşurile cu amidonul, se toarnă treptat laptele fierbinte peste ele, amestecând mereu, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până capătă consistenţa unei creme. Se lasă la răcit. Separat, se bat ouăle cu zahărul, praful de sare şi zahărul vanilat până devin spumoase şi îşi dublează volumul. Se adaugă treptat uleiul, amestecând mereu, iar la sfârşit se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă, tapetată cu folie specială de copt. Se introduce la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate blatul din cuptor, se pune crema cu un poş în cercuri lăsându-se loc între ele. În spaţii se pun vişinele scurse de zeamă şi se mai lasă la cuptor 15-20 de minute, la foc mic. Se taie în formă, după răcirea completă.