O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă pufoasă cu spanac
Ultima actualizare:
Ingrediente: 5 ouă, 100 g făină, 30 g unt, 500 ml lapte, sare.
Pentru umplutură
- 500 g spanac
- 300 g telemea de oi
- 1 lingură de unt
- 1 praf de nucşoară
- piper proaspăt măcinat
Pentru sos
- 2 ouă
- un pahar cu lapte
- sare
Preparare
- 1. Rumeneşti făina în unt, stingi cu laptele cald, adaugi sare şi laşi să fiarbă la foc mic.
- 2. Iei vasul de pe foc, adaugi gălbenuşurile, iar la sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă.
- 3. Torni compoziţia în strat subţire într-o tavă unsă cu unt şi o coci la foc potrivit.
- 4. O rulezi caldă într-un prosop umezit.
- 5. Opăreşti spanacul 5 minute în apă cu sare, îl scurgi, îl toci şi îl căleşti în unt. Iei vasul de pe foc, condimentezi cu piper şi nucşoară.
- 6. Întinzi rulada, o căptuşeşti cu piureul de spanac, presari brânză rasă şi rulezi cu umplutura în interior.
- 7. O tai în felii groase, pe care le pui într-un vas termorezistent.
- 8. Amesteci 2 ouă cu restul de lapte şi de sare. Pui amestecul peste rulade şi dai la cuptor 10 minute.