O reţetă gustoasă pe zi: Salată cu peşte
Pentru asezonat
zeamă de lămâie1 lingură ulei de măslinesarepipercrenguţe de pătrunjel verde pentru decor
Preparare
1. Se condimentează cu sare şi piper fileurile de peşte şi se rumenesc uşor într-o tigaie cu o lingură de ulei bine încins. Se scot din tigaie, se lasă să se răcească complet şi apoi se taie bucăţi.2. Separat, se fierb legumele în apă cu puţină sare (cartoful în coajă, morcovul, păstăile de fasole verde şi dovlecelul). Se strecoară zeama, se curăţă cartoful de coajă, se taie cuburi, morcovul de taie rondele, păstăile se scurtează şi dovlecelul se taie felii.3. Se aşază legumele într-o salatieră, încercând să fie cât mai asortate. Separat, se amestecă, într-un bol, zeamă de lămâie, ulei, sare şi piper, după gust, şi se stropesc legumele cu acest sos. Se adaugă apoi bucăţile pe peşte, se decorează cu crenguţe de pătrunjel verde, felii de lămâie şi se serveşte salata imediat.