O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu dulceaţă de vişine
Pentru cremă100 ml frişcă lichidă2 ouă100 g ciocolată neagră300 g dulceaţă de vişine
Preparare
1. Pentru aluat, se amestecă făina cu cacaua şi zahărul pudră, se adaugă untul moale şi oul şi se frământă un aluat elastic, care se dă la frigider pentru cel puţin 30 de minute.2. Între timp, se pune pe foc frişca lichidă şi când se înfierbântă se pune ciocolata neagră şi se ia de pe foc. Se amestecă energic ca să se topească ciocolata, se lasă să se răcească, apoi se adaugă ouăle şi se omogenizează crema. 3. Se întinde 2/3 din aluat într-o tavă de tartă unsă şi tapetată, se pune crema de ciocolată şi se întinde gemul de vişine. Din aluatul rămas se întinde o foaie care se taie fâşii de 1 cm grosime. Fâşiile se aşază în grilaj peste tartă. Se dă apoi la cuptor pentru 40-45 de minute şi la final se ornează cu vişine din compot.