O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu urzici
IngredientePentru aluat200 g unt 400 g făină 2 ouă 2-3 linguri de apă caldă ½ linguriţă sare piper albPentru umplutură500 g urzici 2 linguri ulei 1 lingură făină2 căţei de usturoi200 ml lapte 2 linguri smântână 100 g telemea de oi2 ouă
Preparare
1. Amesteci într-un castron untul (la temperatura camerei) cu făina, apa, ouăle, sarea şi piperul până se formează un aluat omogen. Întinzi o foaie de aluat cu grosimea de 3 cm, într-o formă rotundă (de tartă sau pizza), o înţepi cu furculiţa în mai multe locuri să nu se umfle la copt şi laşi să stea la loc călduţ până prepari umplutura.
2. Fierbi urzicile, bine spălate, în apă cu sare, le strecori (păstrând apa în care au fiert) şi le toci mărunt. Căleşti puţin usturoiul în ulei bine încins, presari cu făină, amestecând permanent şi stingi cu câteva linguri de zeamă de urzici. Adaugi urzicile tocate, laptele şi laşi să fiarbă 8-9 minute. Iei vasul de pe foc, adaugi telemeaua sfărâmată cu furculiţa sau dată pe răzătoare, ouăle şi smântâna. Torni compoziţia peste blatul de tartă şi introduci forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.